Nieuws

23
nov

Eczeem

Oorzaken: Eczeem is een gecompliceerd probleem, komt zeer veel voor en is te verdelen in 2 grote categoriën: atopisch en contacteczeem. Er zijn namelijk veel individuele verschillen en daardoor moet de behandeling ook individueel uitgewerkt worden. Atopisch eczeem staat ook bekend als constitutioneel eczeem. Deze laatste naam verwijst naar de erfelijke aanleg van de aandoening. Eczeem vlamt vaak op bij de wisseling van de seizoenen. Dit komt omdat in de lente en de herfst het metabolisme verandert. Eczeem reageert hierop. Eczeem is niet te genezen, blijft altijd in het “systeem” aanwezig, maar is heel goed onder controle te krijgen d.m.v. Aromatherapie.

Uitwendige behandeling: Afhankelijk van de plaats waar het eczeem zit, lichaam of gezicht, worden speciale producten gemengd bestaande uit plantaardige en etherische oliën die het eczeem op de huid verzorgen.

Inwendige ondersteuning: De uitwendige behandeling wordt inwendig ondersteunt met een terreinbehandeling. Die werkt op het zenuwstelsel en op de psychosomatische aspecten van eczeem. Deze terreinbehandeling bestaat uit 100% etherische oliën.