Nieuws

01
sep

EVENT ‘VAN STRESS NAAR ONTSPANNING’ 9 OKTOBER 2021 LOCATIE FLIK-FLAK/DE PLEK

Een gezonde samenwerking tussen Gezonde Route Rosmalen en Gezond Den Bosch

Zo’n anderhalf jaar geleden kwam Gezonde Route Rosmalen in contact met Gezond Den Bosch. Gezond Den Bosch is een platform voor een gezonde Bossche lifestyle en Gezonde Route Rosmalen een platform voor zelfstandige zorgprofessionals in Rosmalen die gericht is op het stimuleren van gezondheid, vitaliteit en welzijn. De doelstelling van beide organisaties is dezelfde, namelijk bijdragen aan een gezondere samenleving. We geloven in  preventie en een positieve gezondheid door massage, coaching, voeding, beweging, energetische behandelingen en (mantel)zorgondersteuning.

Visie van de Gezonde Route Rosmalen op gezondheid

“De gezondheidszorg van nu erkent de wisselwerking tussen lichamelijke en psychische problemen. Bovendien is de focus verschoven van klacht naar KRACHT, naar het ontwikkelen en ondersteunen van het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Er is oog voor de preventieve én helende werking van een gezonde leefstijl, waarbij aandacht is voor voeding, beweging, ontspanning, slaap, sociale contacten en zingeving. (tekst overgenomen van Gezonde Route Rosmalen)

Positieve Gezondheid

Binnen de gezondheidszorg van nu bieden de medische wetenschap en de ervaringen vanuit de complementaire zorg beiden een bewezen waardevolle bijdrage aan Positieve Gezondheid. Positieve gezondheid is het vermogen van mensen om met fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren. Het accent ligt niet op ziekte. (zie Institute for Positive Health).” (tekst overgenomen van Gezonde Route Rosmalen)

Preventieve én helende werking van een gezonde leefstijl

De denkwijze van de westerse medische wereld is over het algemeen meer gericht op het elimineren van een ziekte d.m.v. medicijnen of een medische ingreep dan op voorkomen van een ziekte. Neem bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, diabetes type 2, of overgewicht. Dat zijn vaak welvaartsziekten door een ongezonde leefstijl, denk aan te weinig bewegen, te veel stress, verkeerde voedingsgewoonten. Voordat je zo’n ziekte krijgt is er al een traject aan vooraf gegaan, totdat zich de ziekte openbaart. Beter is om je leefstijl zodanig aan te passen dat medisch ingrijpen niet of nauwelijks of misschien veel later nodig is. De meeste mensen zijn zich er wel van bewust dat een gezonde leefstijl bijdraagt aan een gezond lichaam. Dan denken we hierbij aan niet roken, iedere dag bewegen, een gezond eetpatroon, voldoende slaap, een goed lichaamsgewicht en ruimte maken voor ontspanning. M.a.w. een goede leefstijl is van belang om zo gezond mogelijk te zijn.

Verandering van leefstijl wat kan dat moeilijk zijn!

Je bent al jaren gewend op een bepaalde manier te leven, je loopt tegen lichamelijke ongemakken aan en denkt ‘het moet anders’. Tja, gemakkelijk gezegd, maar moeilijk gedaan. Het gaat hierbij vooral om gedragsverandering. En dat is nu juist zo moeilijk want het kost moeite en er liggen veel verleidingen op de weg. Neem bijvoorbeeld de marketing op voedingsgebied, die kan ons behoorlijk om de tuin leiden. Jij denkt een goede voedingskeuze gemaakt te hebben blijken er toch nog te veel suikers of vetten in te zitten. Je hebt ooit gerookt, bent gestopt, maar die sigaret ‘blijft toch aan je trekken’. Je hebt last van overgewicht, gaat fanatiek aan de gang met bewegen en anders eten. Je houdt je maanden aan je strenge protocol, behaalt je streefgewicht en valt dan langzaam weer terug in je ‘oude patroon’. Herkenbaar?

Hulp is dichterbij dan je denkt.

Er zijn zelfstandige zorgprofessionals in Rosmalen gevestigd die zich richten op preventie en behandeling van gezondheid, vitaliteit en welzijn. Zij vallen onder het netwerk Gezonde Route Rosmalen. Zij zijn in staat om jou goed op weg te helpen. Zelf ben ik een van die zorgprofessionals op het gebied van gezichts- en lichaamsverzorging aromatherapie.

Event ‘Van stress naar ontspanning’ op zaterdag 9 oktober a.s. in Den Bosch

In mijn inleiding gaf ik al aan dat Gezond Den Bosch en de Gezonde Route Rosmalen een samenwerking zijn aangegaan t.a.v. het organiseren van een event op gezondheidsgebied. Op dit event kun je kennismaken met bijna alle zorgprofessionnals van de Gezonde Route Rosmalen. Het belooft een volle, leerzame én relaxte middag te worden waarin je, na de gezamenlijke start en einde, zelf uit 3 blokken je keuzes kunt maken qua workshops en/of Beleefplein. Voor het volledige programma klik hier Event van stress naar ontspanning.

Workshop ‘Gezondheid en huidverzorging met Societe Provencale d’Aromatherapie (S.P.A.)’

Op dit event geef ik een workshop ‘Gezondheid en huidverzorging met Société Provençale d’Aromatherapie; onbegrensde mogelijkheden’. Tijdens deze workshop ontdek je de krachtige werking van etherische oliën die aromatherapie van S.P.A. jou te bieden heeft t.a.v. gezondheid en huidverzorging. Al jarenlang heb ik ervaring als S.P.A. aromatherapeute en neem je mee op aromatherapie ontdekkingsreis.

Wil je graag bovenstaand event bezoeken schrijft je hier dan in. Wil je meer informatie hebben over de werking van etherische olien dan verwelkom ik je graag op 9 oktober a.s. of kijk eens op Studio Marianne