Nieuws

24
okt

GEZICHTS-/LICHAAMSVERZORGING EN ETHERISCHE OLIEN, EEN PRACHTIGE COMBI VOOR EEN MOOIE HUID!

Etherische of essentiële oliën worden verkregen uit de verschillende onderdelen van de plant. Dit is afhankelijk van de olie en het doel waar die voor gebruikt gaat worden. De etherische olie kan afkomstig zijn van de bloemen, bladeren, wortels, stengels, de schil, hars of de zaden. Ze verschillen flink van plantaardige oliën; laten geen vetvlek achter op papier, zijn vluchtig door hun moleculaire structuur en meestal lichter dan water. Vaak zijn de etherische oliën kleurloos, maar kunnen ook donkerbruin, blauw, geel of groen zijn.

Etherische oliën kun je voor verschillende doeleinden gebruiken: zoals parfumering, in de keuken, wellness, gezichtsbehandelingen en lichaamsbehandelingen en voor de gezondheid. Dit is ondermeer mogelijk omdat de huid opmerkelijk snel etherische oliën op kan nemen. Neem zelf de proef op de som: breng op je voetzool enkele druppels olie van knoflook aan. Na enkele uren zal je adem ook naar knoflook ruiken.

Gezondheid en etherische oliën.

Aromatherapie baseert zich tegelijkertijd op de principes van de reguliere geneeskunde en op die van de homeopathie. Evenals bij de westerse geneeskunst doet men aan geneeskunde van de tegengestelden terwijl bij homeopathie ook het terrein van belang is. Het weer in evenwicht brengen van het biologisch terrein.

Etherische oliën zijn vooral werkzaam bij circulatiestoornissen, stoornissen aan het zenuwstelsel, dermatologische afwijkingen, hormonale disbalans, stress en slapeloosheid, chronische aandoeningen zoals reuma en artrose. Ook infecties zijn uitstekend te behandelen met etherische oliën. Maar let op: de werking is totaal anders dan bij antibiotica. Antibiotica werkt direct in op de ziektekiem. Een etherische olie maakt het terrein waar de ziektekiem zich bevindt onleefbaar voor dit micro-organisme, zonder deze omgeving schade toe te brengen. Hierdoor ontstaat een duurzaam herstel met minder kans op het opnieuw opvlammen van de infectie.

Gezichtsverzorging/lichaamsverzorging en etherische oliën

Vanwege de eigenschap dat etherische oliën, mits van superieure kwaliteit, vrijwel de enige werkstoffen zijn die direct door alle huidlagen dringen is het een prachtig product om te gebruiken voor de lichaamsverzorging alsmede voor de gezichtsverzorging. Niet alleen de concentratie van het product, maar ook de opname door de huid garandeert een structurele verbetering van de huidconditie en huidstructuur.

Wat kun je behandelen met gezichtsverzorging en etherische oliën?

Veel meer dan met klassieke cosmetica die alleen de opperhuid verzorgt. Dat komt natuurlijk door de kracht van de etherische oliën die door de opperhuid dringen en bij de bloedvaten uitkomen van waaruit de huid gevoed wordt. Neem bijvoorbeeld: acné, couperose, anti veroudering, eczeem, versteviging van de huid, droge huid. Om een optimaal resultaat te krijgen zal de aanpak van de jouw huidverbetering/huidprobeem altijd zowel in- als uitwendig aangepakt worden. Tijdens een gezichtsbehandeling worden etherische oliën rechtstreeks op de huid aangebracht. Tevens worden verzorgingsproducten voor thuis gebruik gemengd en breng je iedere dag op de handpalmen 100% etherische oliën aan die door de huid naar binnen dringen en zo gaan naar de oorzaak van de huidverbetering en/of het huidprobleem.

Wat kun je behandelen met lichaamsverzorging en etherische oliën?

Doordat de etherische oliën doordringen door alle huidlagen kun je hierbij denken aan: afslanken, ontspanning, bloedsomloop stimuleren, bloedvaten verstevigen, vochtvasthouding, lipoedeem, cellulitis, reuma, artrose, artritis, droge huid, psoriasis, eczeem.

Vanwege de prachtige combi van etherische oliën en huidverzorging werk ik met deze krachtige natuurbron!