Nieuws

28
jul

GOUDEN TIPS TEGEN HUIDVEROUDERING, HET WERKT ECHT!

Zomaar, op een dag in de week, sta je voor de spiegel en zie je dat bij het ouder worden je huid verandert. Nee, inderdaad, je zit niet meer zo strak in je vel als toen je 25 was. Hier en daar zie je een slappere huid, verkleuringen of lijntjes verschijnen. Nou kun je in paniek naar een winkel rennen om een anti-rimpelcrème te kopen, wellicht een goed idee, maar werkt dat wel? En wat te denken van de invloed van je levensstijl en verder het gebruiken van de juiste verzorgingsproducten voor jouw huid? Kun je daarmee nog invloed uitoefenen tegen huidveroudering? In mijn praktijk zie ik dat dat wel degelijk mogelijk is, ik heb daar een blog over geschreven die ik graag met je wil delen.

Even een stukje achtergrond informatie over de huid

Naarmate je ouder wordt komen er veranderingen in de structuur en samenstelling van de huid. Dit is gemiddeld zichtbaar ergens tussen de 35 en 40 jaar, afhankelijk van je erfelijke aanleg, uitwendige factoren en levensstijl. De opperhuid, de bovenste laag van je huid, wordt dunner en kan daardoor droger en valer worden. Verder nemen de hoeveelheid collageen en elastine af. Collageen zorgt voor stevigheid van de huid en elastine zorgt ervoor dat de huid rekbaar en soepel is. Aangezien beiden afnemen wordt de huid slapper en ontstaan er plooien en rimpels. Verloren zaak? Nee hoor! Natuurlijk kun je de huidveroudering niet helemaal tegenhouden, maar een persoonlijke huidverzorging die ook werkelijk iets voor je doet en een gezonde levensstijl houden je huid langer jong met minder rimpels.

Hierbij mijn gouden tips tegen jouw huidveroudering

Een aantal tips zullen je al bekend zijn, maar je zult merken naarmate je doorleest dat er nog meer goede mogelijkheden zijn waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt……..mag je niet missen!

1. Invloed van de zon

Het is heerlijk om te genieten van de zon die je tevens ook nodig hebt om vitamine D aan te maken voor het behoud van stevige botten en tanden. Maar ja, overmatige blootstelling aan de zon geeft zonneschade aan de huid. Op den duur geeft dit meer rimpels, pigmentvlekken en neemt de elasticiteit van de huid sneller af. Gebruik dus een zonnecrème met minimaal factor 30 en blijf tussen 12.00 en 15.00 uur uit de zon. Zelf ben ik voorstander van natuurlijke zonneproducten en werk derhalve met zonneproducten van Societe Provencale d’Aromatherapie.

2. Vermijd roken en meeroken

De nicotine in de sigaret vernauwt de bloedvaten, dus je hebt minder toevoer van voedingsstoffen en zuurstof. Neem bijvoorbeeld vitamine C, die is heel belangrijk voor de vorming van collageen (bindweefsel) die de stevigheid van de huid bepaalt. Roken beschadigt de huidcellen en daardoor versnelt het verouderingsproces. En wat te denken van het ‘plooienrokje’ op de bovenlip. Bij ieder trekje aan de sigaret trek je vanzelf de rimpels in je bovenlip!

3. Zorg voor een goede nachtrust

Tijdens je slaap helpt het groeihormoon (HGH) jou bij de reparatie van cellen en weefsels. Je bent dan ook meer uitgerust en ziet er stralender uit.

4. Weet je wat stress met je huid doet?

Bij stress maak je het hormoon cortisol aan. Heb je te veel stress, dan heb je ook te veel cortisol in je lichaam en dit zorgt voor vermindering van je spieren onder je huid. Je huid wordt dunner en dus gevoeliger voor rimpels. Bij stress wordt je ademhaling oppervlakkiger, bloedvaten vernauwen waardoor je een verminderde toevoer krijgt van bloed en zuurstof.

5. Gezichtsgymnastiek? Jazeker, je traint toch ook de spieren van je lichaam!

Mensen vinden het heel gewoon om iedere week naar de sportschool te gaan om in conditie te blijven en de spieren te trainen. Maar heb je er wel eens over nagedacht om je gezichtsspieren te trainen? Dat kan natuurlijk ook. Kijk maar eens op internet. Daar kun je allerlei spieroefeningen vinden voor het gezicht waarmee je de doorbloeding en productie van collageen stimuleert met als resultaat dat je huid op den duur strakker wordt.

6. Een detoxkuur is ook een mooie stap tegen huidveroudering.

Kort gezegd: met een detoxkuur help je het lichaam om afvalstoffen af te voeren met als resultaat:

  • Een verbeterd uiterlijk: de huid wordt zachter, is beter gehydrateerd en krijgt een heldere teint. De conditie van de haren en nagels verbetert, vochtwallen onder de ogen verminderen en het oogwit wordt helderder.
  • Betere gezondheid: bepaalde voedingsmiddelen worden tijdens de detoxkuur niet gegeten en gifstoffen worden afgevoerd, daardoor neemt de algehele gezondheid toe.
  • Verbeterde stemming: gezonder eten stabiliseert de bloedsuikerspiegel waardoor de stemming minder schommelt en je je beter in balans voelt.

7. Hydrateren zowel inwendig als uitwendig, is dat ook van invloed?

  • Inwendig: Drink zo’n 1,5 tot 2 liter vocht per dag, dit is incl. koffie/thee en andere dranken. Wat dit voor de hydratatie van de huid betreft, dat is nog wat moeilijk aan te geven, maar het is goed voor de darmen en derhalve ook gunstig voor de spijsvertering.
  • Uitwendig: Eerst een sprookje uit de wereld helpen. Vocht inbrengende crèmes bestaan niet. Zou dat wel zijn dan kan je nooit in bad liggen, zwemmen of onder de douche gaan staan, je zou tonnetje rond worden van al dat water. Wat wel bestaat zijn vochtvasthoudende crèmes. Dat zijn crèmes die het beschermlaagje van je huid verzorgen zodat het vocht in je huid zo goed als mogelijk wordt vastgehouden. Hoe beter het vocht in je huid wordt vastgehouden hoe minder droogterimpeltjes je krijgt.

8. Verzorgingsproducten tegen huidveroudering die echt werken, zowel uitwendig als inwendig, bestaan die echt?

  • Uitwendig: In mijn praktijk werk ik met huidverzorgingsproducten van de aromatherapie van Societe Provencale d’Aromatherapie (S.P.A.). In de verzorgingsproducten, die persoonlijk gemengd kunnen worden, zitten o.a. etherische oliën die de eigenschap hebben door alle huidlagen te dringen en uit te komen bij de bloedvaten van waaruit de huid gevoed wordt. Dit in tegenstelling tot klassieke cosmetica dat bovenop de huid blijft liggen.
  • Inwendig: In de aromatherapie van S.P.A. werk ik met terreinbehandelingen, d.w.z. dat zijn mengsels van 100% etherische oliën die goed zijn voor inwendig gebruik. Een van die terreinbehandelingen is gericht op anti veroudering, t.w. Traitement Terrain (T.T.) 13 Anti Viellissement. Deze T.T. 13 bevat alle etherische oliën die het verouderen van het hele organisme vertraagt en tegengaat. Dit gaat d.m.v. het dagelijks inmasseren van etherische oliën in de handpalmen die vervolgens in de bloedsomloop opgenomen worden.

9. Gezichtsbehandelingen tegen huidveroudering in mijn Studio

Natuurlijk, om het cirkeltje rond te maken, kun je in mijn Studio gezichtsbehandelingen afspreken die huidveroudering tegen gaan. In die behandelingen maak ik o.a. ook gebruik van etherische olien die de veroudering vertragen. Deze etherische oliën worden op je gezicht aangebracht, dringen door alle huidlagen en komen zo bij de bloedvaatjes uit van waaruit de huid gevoed wordt.

Conclusie: kun je zelf actief meewerken tegen huidveroudering?

Oud worden dat willen we toch allemaal, maar de gevolgen daarvan dragen zijn niet altijd even leuk. Zelf ben ik ervan overtuigd, ik zie het in mijn Studio, dat een gezonde leefstijl en passende, ook echt werkende persoonlijk gemengde huidverzorgingsproducten wel degelijk kunnen meehelpen tegen huidveroudering en we met een jeugdige uitstraling ouder kunnen worden.

Wil jij een persoonlijk advies tegen huidveroudering, of meer info over de inhoud van mijn blog, klik dan hier: Studio Marianne.