Nieuws

01
nov

Huidproblemen en/of acné…………natuurlijk, weg ermee!

Even een algemeen weetje

De huid is ons grootste orgaan. Het is ook een stressbarometer want de huid laat de buitenwereld zien hoe het gesteld is met onze binnenwereld. Heb je last van stress of zit je lekker relaxed in je vel. De huid heeft heel veel functies, zoals de natuurlijke afweer tegen bacteriën, schimmels, schadelijke milieu-invloeden en virussen. In onze embryonale periode zijn de huid, de hersenen en het zenuwstelsel uit hetzelfde kiemblad ontstaan. Nu begrijp je dat de huid en het zenuwstelsel nauwe banden hebben en ingeval van stress, psychische klachten en een verzwakt immuunsysteem dus huidaandoeningen kunnen ontstaan. Wil je dus je huidprobleem kunnen aanpakken zal ik niet alleen ‘de buitenkant’ moeten behandelen maar ook ‘de binnenkant’. En dat is nou net wat Aromatherapie van Société Provençale d’Aromatherapie (S.P.A.) kan.

Hoe werkt dat dan?

Etherische oliën, mits van superieure kwaliteit zoals bij S.P.A., hebben een lipofiele (vetminnende) karakter waardoor ze de eigenschap hebben door alle huidlagen te dringen en van daaruit worden ze in de bloedbaan en lymfestroom opgenomen. Dat is natuurlijk een prachtige eigenschap, want je hebt zodoende de mogelijkheid te komen tot de kern van het huidprobleem. De etherische oliën komen dus door heel je lichaam. Dit geeft mij dus de mogelijkheid niet alleen verzorgende behandelingen te geven maar ook jouw huidprobleem te behandelen. Laat ik eens één huidprobleem eruit lichten. Acné!

Wat zijn eigenlijk de oorzaken van acné

Acné is een van de meest voorkomende huidproblemen. Het is een chronische ontsteking van de talgklieren in de huid. Acné kenmerkt zich door puisten en ontstekingen in je gezicht, maar het kan ook op de rug, schouders en borst voorkomen. Heel vaak gaat het om pubers, maar op latere leeftijd kan het ook een rol spelen. Bepaalde ingrediënten in cosmetica of druk op de huid en bepaalde voedingsmiddelen kunnen acné verergeren of in stand houden. Vaak zijn hormoonschommelingen en stress het onderliggend probleem. Je begrijpt nu wel, wil ik jouw acné kunnen behandelen zal ik ook aan het onderliggend probleem moeten werken. Dit in tegenstelling tot veel producten en behandelingen die alleen ‘de buitenkant’ verzorgen. Daarmee kom je dus nooit tot de kern van het huidprobleem.

Er zijn meerdere vormen van acné. Het is dus van belang te onderzoeken wat voor soort acné je hebt en wat het onderliggend probleem is. In de aromatherapie noemen wij dit het terrein.

Eigenlijk behandel ik voor 40% wat ik aan de buitenkant zie en voor 60% aan ‘het terrein’.

Wat kan aromatherapie van S.P.A. met jouw acné

Een 100% natuurlijke effectieve aanpak van jouw acné bestaat uit meerdere behandelingen in mijn Studio en speciaal voor jou gemengde producten op maat voor thuis gebruik. Deze verzorgingsproducten worden samengesteld uit plantenwassen, plantaardige- en etherische oliën. Deze oliën hebben het vermogen, zie ook hierboven, om dóór alle huidlagen te dringen, dus ook tot de diepste huidlagen waar de acné ontstaat. Om te weten wat de oorzaak is van jouw acné zal ik een analyse maken van de huid en vragen stellen. Op basis hiervan maak ik een totaal individueel verzorgingsplan. Het uitgangspunt is niet alleen het tegengaan van ontstekingen maar vooral de oorzaak van de ontstekingen behandelen. Denk hierbij aan ‘het terrein’. Ook krijgen algemene voedingsadviezen, voedingsondersteuning (Juice Plus+), hygiëne en psychische factoren aandacht.

Doordat er meerdere vormen van acné zijn, om te weten wat de oorzaak is van jouw acné, zal ik een analyse maken van de huid en vragen stellen. Omdat ik dus een totaal individueel verzorgingsplan voor jou maak kan ik hier dus nog geen prijzen vermelden van behandelingen in mijn Studio en producten voor thuisgebruik. Eerst hebben we een intake gesprek ad. 69,50, daarna werk ik jouw verzorgingsplan uit, dit gaan we dan samen bespreken en als je dan besluit om verder te gaan worden de kosten ad. 69,50 op jouw kostenplaatje in mindering gebracht.

Wil jij een persoonlijk advies voor jouw huidprobleem, neem dan contact op met Studio Marianne

Kies jij ook voor een natuurlijke aanpak van jouw huidprobleem met écht resultaat?

HUIDPROBLEMEN EN ACNÉ………………AROMATHERAPIE VAN S.P.A. KAN ER WAT MEE!