Nieuws

25
apr

HUIDVERZORGING EN AROMATHERAPIE, EEN MOOI SAMENWERKEND DUO!

(op bovenstaande foto is te zien dat ik pure etherische oliën aanbreng voor een gezichtsbehandeling)

Het is alweer meer dan dertig jaar geleden dat ik mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste afgerond heb. Ik was blij met mijn papiertje, kon nu starten met mijn bedrijf, maar had nog de nodige twijfels. Maar waarom aarzelde ik nu zo om te starten? Ik kwam tot de slotsom ‘het plaatje’ was niet volledig. Hoe kun je nou ‘aan de buitenkant’ van de huid- en lichaamsverzorging iets verwachten en beloven en er gebeurt niets aan ‘de binnenkant’! Het toeval wilde dat ik een vriendin ontmoette waarmee ik op de opleiding had gezeten en die zei: “Ik heb iets in de huidverzorging gezien, dat is echt op jouw lijf geschreven. Aromatherapie!”

“Oh ja?…………..maar wat is dat dan precies?”………was mijn reactie.

Vol enthousiasme vertelde ze mij over de werking van etherische oliën. ‘Deze dringen door alle huidlagen, mits van superieure kwaliteit, en komen zo bij de oorsprong van de voeding van de huid. Niet alleen de concentratie van het product maar ook de opname door de huid geeft je de zekerheid dat een structurele verbetering van de huidconditie en huidstructuur mogelijk is. En dat alles zonder agressieve behandelingen, methodes of apparatuur.’ Mijn interesse was gewekt. Zouden etherische oliën mijn aarzelingen kunnen weghalen?

 Mijn Aromatherapie reis: het werd een hele interessante reis.

Wat dat betreft, ik reis graag, zit in mijn sterrenbeeld Boogschutter. Mijn vriendin en ik gingen samen op pad langs allerlei bedrijven die etherische oliën verkochten en waar je de nodige opleidingen kon volgen. Eerst werden onze neuzen aangenaam geprikkeld. Wat een intensieve geuren. Bestaan er zóveel etherische oliën en welke etherische olie doet nu eigenlijk wat? Kortom er ging een wereld van geuren, diversiteiten en mogelijkheden voor mij open. Maar wat is nou precies een etherische olie?

Wat is een etherische olie?

Etherische oliën worden verkregen uit verschillende onderdelen van de plant, zoals bloemen, bladeren, wortels, stengels, de schil, hars of de zaden. Het zijn de vitale elementen van de plant. Ze laten geen vetvlek achter op papier en zijn vluchtig. De meeste oliën worden verkregen door distillatie.

‘Etherische oliën dringen door alle huidlagen, dan moeten die wel van superieure kwaliteit zijn’, realiseerde ik mij.

Tijdens mijn reis kwam ik er wel achter dat, mocht ik in mijn Studio gaan werken met etherische oliën, die van de allerbeste kwaliteit moeten zijn. Tenslotte dringen ze door alle huidlagen. Er bestaan ook synthetische etherische oliën, die moet ik zeker niet hebben, die kunnen allergieën veroorzaken. Het is dus belangrijk dat de leverancier de juiste herkomst weet en informatie kan geven over de kwaliteit. Hoe komt het dat het zo geschikt is voor de huid?

Een leuke test, probeer het maar eens uit………

Breng op je voetzool enkele druppels olie van knoflook aan. Na enkele uren zal je adem ook naar knoflook ruiken. De huid neemt dus heel snel etherische oliën op. Wat mij betreft een mooie eigenschap voor huid- en lichaamsverzorging. Door te werken met etherische oliën werk je niet alleen aan ‘de buitenkant’ maar ook aan ‘de binnenkant’. Mijn aarzelingen gingen over in positieve gedachten.

Etherische oliën kunnen dus gebruikt worden voor de parfumering, in de keuken, voor wellness, schoonheid en gezondheid.

Gezondheid en etherische oliën

Aromatherapie baseert zich tegelijkertijd op de principes van de reguliere geneeskunde en op die van homeopathie, namelijk het in evenwicht brengen van het biologisch terrein. Etherische oliën zijn werkzaam op allerlei gebieden in het menselijk lichaam. Ook infecties zijn uitstekend te behandelen met etherische oliën. In tegenstelling tot antibiotica, die werken rechtstreeks op de ziektekiemen, pakken de etherische oliën het verzwakte terrein rondom de ziektekiemen aan. Laat dat eens goed tot je doordringen! Je maakt dus jouw lichaam ‘sterker’ zodat de infectie vanzelf verdwijnt.

Huid- en lichaamsverzorging en etherische oliën.

Neem nou bijvoorbeeld acné. Er is dus een achterliggende oorzaak, zijn het hormonen, allergiën? Wil je dat kunnen behandelen moet je toch ook iets aan de oorzaak doen. Wil je couperose verbeteren, dan moet je toch ook iets aan de oorzaak doen. Wil je de huidstructuur en huidconditie verbeteren heb je werkstoffen nodig die door alle huidlagen dringen anders blijft het ‘buitenkant’ werk. Mocht ik tijdens mijn aromatherapie reis nog aarzelingen gehad hebben, dan waren die nu verdwenen als sneeuw voor de zon.

Mijn Aromatherapie reis ging verder en kwam uit op Société Provençale d’Aromatherapie

Waarom ben ik nou hier op uitgekomen? Voor mij was het duidelijk dat ik met 100% natuurlijke producten wilde werken die ook werkelijk iets voor je doen. Niet mezelf alleen maar richten op de ‘buitenkant’ maar ook zeker op de ‘binnenkant’ en derhalve gebruik maken van etherische oliën die dààr in de huid komen van waaruit het gevoed wordt. Verder ook zeker weten dat ik met etherische oliën werk die van een superieure kwaliteit zijn. Een huid- en lichaamsverzorging die van ‘binnenuit’ ondersteunt wordt en ook een link met gezondheid heeft.

Een goede vakkundige opleiding en achterban.

Dat vond ik bij S.P.A. Samen met andere collega’s kreeg ik les van Mevrouw Magonet, gynaecoloog en grondlegster van S.P.A. Hier worden kwaliteitsproducten gemaakt met een werkwijze voor gezichts- en lichaamsverzorging die helemaal bij mij passen. Ik kan mijn klanten hierdoor een zeer persoonlijke huidverzorging aanbieden die ook echt werkt en prachtige resultaten geeft.  Hier eindigde mijn reis, voelde ik mij thuis en kan nu zeggen dat ik al meer dan 30 jaar nog steeds enthousiast ben over wat er allemaal met etherische oliën en aromatherapie mogelijk is.

‘Marianne……..wàt een mogelijkheden staan er op Studio Marianne!’

Dat is een zinnetje wat ik regelmatig hoor. ‘Ja, dat klopt’, zeg ik dan. Aromatherapie van S.P.A. biedt zóveel mogelijkheden. Dat maakt het afwisselend en uitdagend voor mij. Iedere klant is anders en uniek, iedere klant wil ook anders. Ik heb haar/hem veel te bieden en de uitdaging is om samen met de klant een passend ‘plaatje’ te maken. Een manier van werken die ‘echt op mijn lijf is geschreven’ maar wat mij betreft ook ‘op het lijf van mijn klant’. Hoe mooi en leuk is dat!

Ben jij ook uniek en wil jij ook jouw unieke ‘op maat’ gemengde huidverzorgingsproducten. Wil jij ook een 100% natuurlijke huid- en lichaamsverzorging van een superieure kwaliteit die ook écht wat voor je doet. Kijk dan op mijn website: Studio Marianne