Gezicht Les Gavots de Provence

Huidverzorging & fytotherapie?

Huidverzorging op basis van fytotherapie is de verzorging van de huid met ingrediënten die afkomstig zijn van planten. Fytotherapie lijkt een beetje op homeopathie, maar er is een belangrijk verschil. Bij homeopathie wordt gewerkt met tincturen die sterk verdund worden met alcohol. Vaak is de verdunning zo sterk dat het originele extract van een plant moleculair niet meer aanwezig zijn, maar uitsluitend nog de energetische kracht van de plant. Bij fytotherapie wordt het werkzame plantendeel, zonder enige toevoeging, verwerkt tot een gebruiksklaar ingrediënt.

De ingrediënten voor Les Gavots zijn zorgvuldig geselecteerd uit het rijke bouquet aan bloemen, planten en kruiden waardoor de Provence zo bekend is. De hele lijn is gebaseerd op plantenoliën, bloemenwaters, hydrolaten, etherische oliën, plantenextracten en vruchtenextracten. Als conserveringsmiddel worden etherische oliën gebruikt en puur natuurlijk grapefruitextract.

Uiteraard hebben de producten van Les Gavots een verrukkelijke geur waar je de Provence in herkent. Maar, wat veel belangrijker is, ze bieden een  doeltreffende verzorging met de heilzame werking die in de bloemen, planten en kruiden aanwezig is en die de mens van nature nodig heeft. Les Gavots is niet ‘op basis van natuurlijke ingrediënten’, het is natuurlijk. Het gehalte aan actieve ingrediënten is zo hoog, dat die jouw huid echt verzorgen. Minerale oliën, synthetische conserveringsmiddelen en parfumstoffen, emulgatoren en kleurstoffen vind je niet in Les Gavots. Ook maakt Les Gavots geen gebruik van nanotechnologie. Hierdoor is een  vervelende reactie van de huid vrijwel niet mogelijk.

Les Gavots de Provence komt net als de producten van Société Provençale d’Aromatherapie (S.P.A.) uit hetzelfde laboratorium in de Provence.
De selectie van planten die in Les Gavots gebruikt wordt vindt onder strenge kwaliteitscontroles plaats. Zo is het zeker dat het de juiste plant is, dat die voldoende werkzame bestanddelen bevat en vrij is van verontreinigingen. Over het algemeen worden de gebruikte planten en plantendelen op biologische wijze geteeld of – met respect voor de natuur – wild geoogst.

 

Gun jouw huid pure verzorging van de natuur zelf.

De etherische oliën dringen diep door tot in de bloedbaan, werken daardoor van binnenuit en pakken de oorzaak aan.