Nieuws

18
nov

Last van een trekkerige droge gevoelige huid?

De huid is een kostbaar bezit. Een gezond voedingspatroon, voldoende slaap, lichaamsbeweging en een goede huidverzorging zijn belangrijk voor het behoud van een gave huid. Er kunnen echter problemen ontstaan .

Een vochtarme huid heeft tekort aan vocht. Een droge huid heeft tekort aan talg, aan eigen huidvet. Een huid kan dus vochtarm zijn, vetarm of beiden. Dit kan op alle leeftijden voorkomen.

Oorzaken: wisselende weersomstandigheden, droge lucht door verwarming in de winter, bepaalde ingrediënten in cosmetica (minerale oliën, conserveringsmiddelen, parfumstoffen). Maar ook je voedingspatroon (onvoldoende essentiële vetzuren), levensstijl (zoals roken, zongedrag), de bloedsomloop en je hormonale balans spelen een belangrijke rol bij je huidconditie.

Behandeling: om te weten wat bij jou de oorzaak is van je huidconditie zal ik een analyse van de huid maken en vragen stellen. Op basis hiervan wordt een verzorgingsplan opgesteld. Centraal in dit plan staan de behandelingen in mijn Studio en persoonlijk gemengde producten voor de thuisverzorging. Het uitgangspunt is niet alleen het herstellen van de vocht- en vetbalans, maar vooral de oorzaak van die verstoring behandelen. Dit gaat o.a. door middel van etherische oliën, de zgn. inwendige ondersteuning. Ook voeding speelt hierin een rol.

Producten: de verzorgingsproducten worden persoonlijk gemengd, bevatten een hoog gehalte natuurlijke werkzame stoffen zoals plantaardige en etherische oliën. Etherische oliën hebben de eigenschap door alle huidlagen te dringen. Dus ook tot de diepste huidlagen waar het vochtverlies ontstaat.