Nieuws

11
mei

NATUURLIJK(E) VERBETERING VAN JE HUIDCONDITIE OF HUIDKLACHT?

De werking van klassieke cosmetica producten

Klassieke huidverzorgingsproducten blijven op de bovenste laag van je huid liggen, t.w. de opperhuid. Je kunt daar vraagtekens bij zetten, want je huid wordt gevoed vanuit de bloedvaten. Als je je realiseert dat je huid gevoed wordt vanuit de bloedvaten, daar eens goed over nadenkt, komen er dan geen gedachten bij je op van ‘wat ben ik eigenlijk aan het smeren? Wat zit er in dat potje? Wat is de werkstof en hoeveel daarvan zit er in?’ Kortom: wat doet die crème nou werkelijk voor jou?

Waar bestaat een gemiddeld potje cosmetica crème uit?

Welke ingrediënten in je product zitten lees je op de verpakking. Vaak is het eerste Aqua. Oftewel: water. Het tweede product is bij niet natuurlijke cosmetica vaak Paraffinum liquidum. Dit is een olie die afkomstig is van aardolie. Het is een ‘leeg’ ingrediënt want het bevat geen vitamines, mineralen of goede vetzuren. Het is alleen maar een koolstofketen die verder niets doet voor je huid. Het water en deze olie vormen samen al 80% van je product. Water en olie mengen niet, dus er moet ook een emulgator bij. Plus een stabilisator om de crème stabiel te houden. En dan nog voor de lekkere geur een parfum. Er blijft dus niet zoveel ‘ruimte’ over voor ingrediënten die echt iets voor je huid doen. Het meeste geld wat jij voor jouw potje crème betaald is bedoeld voor marketing.

Zijn er goed werkende alternatieven voor de huidverzorging?

Jazeker wel, gelukkig zijn er steeds meer natuurlijke huidverzorgingsproducten, vrij van allerlei chemicaliën. Er is wel nog een verschil in de natuurlijke huidverzorgingsproducten. De producten zijn allemaal plantaardig, dat is al een flinke verbetering, maar als er geen etherische oliën inzitten verzorgen die alleen de opperhuid. Maar je hebt in ieder geval een veilig en natuurlijk product. Je kunt ook overwegen een stapje meer te zetten en te kiezen voor huidverzorgingsproducten met etherische oliën. Etherische oliën dringen namelijk door alle huidlagen en komen zo bij de oorsprong vanuit waaruit de huid gevoed wordt.

Gezichtsverzorging/lichaamsverzorging en etherische oliën

Vanwege die eigenschap van etherische oliën, mits van superieure kwaliteit, zijn het vrijwel de enige werkstoffen die direct door alle huidlagen dringen en is het een prachtig product om te gebruiken voor de lichaamsverzorging alsmede voor de gezichtsverzorging. Niet alleen de concentratie van het product, maar ook de opname door de huid garandeert een structurele verbetering van de huidconditie en huidstructuur.

Wat kun je met gezichtsverzorging en etherische oliën doen?

Veel meer dan met klassieke cosmetica die alleen op de opperhuid blijft liggen. Juist door die werking van de etherische oliën, kun je meer in de huidverzorging. Neem bijvoorbeeld: acné, couperose, anti veroudering, eczeem, versteviging van de huid, droge huid. Dat zijn huidcondities die ook van binnenuit aangepakt kunnen worden. Zo binnenkant, zo buitenkant. Om een optimaal resultaat te krijgen kan de aanpak van jouw huidverbetering/huidprobeem zowel in- als uitwendig aangepakt worden. Tijdens een gezichtsbehandeling worden etherische oliën rechtstreeks op de huid aangebracht. Tevens worden verzorgingsproducten voor thuis gebruik gemengd en breng je iedere dag op de handpalmen 100% etherische oliën aan die door de huid naar binnen dringen en zo naar de oorzaak van de huidverbetering en/of het huidprobleem gaan. Zo krijg je gegarandeerd een structurele verbetering van je huidconditie.

Waar kies jij voor?

Een huidverzorgingsproduct dat op de opperhuid blijft liggen of voor een product die ook werkelijk een structurele verbetering van je huidconditie geeft en/of die ook zeker jouw huidprobleem kan aanpakken?