Nieuws

01
okt

Puur natuurlijk door de Menopauze, …………..kan dat dan?!

Zomaar een vraag die regelmatig bij mij in de praktijk gesteld wordt. Terwijl ik zit te luisteren en mijn klant vol overgave haar verhaal verteld komen dan spontaan de opvliegers en rood hoofd. “Sorry hoor, pfffffff, krijg ik er weer een…..heb je toevallig een tissue voor mij? Let maar niet op mij hoor, even wapperen……dat warme vest ook…..maar ja dadelijk heb ik het weer koud en dan heb ik dat vest weer nodig”. Ik reik een glaasje water aan en langzaam komt ze weer tot rust. “Zo, dat was het dan weer. Ik heb zo’n last van opvliegers, vanalles al geprobeerd en dus veel geïnvesteerd, acupunctuur heb ik ook gedaan, maar het effect daarvan ebt langzaam weer weg. Kun jij met aromatherapie hier ook iets mee?”

Wanneer zit je eigenlijk in de menopauze? Ergens tussen de 45 en 55 jaar is het moment dat de menstruatie ophoudt. Sommige vrouwen hebben helemaal geen problemen met de menopauze maar er is ook een categorie vrouwen die last krijgt van geestelijke en lichamelijke kwaaltjes.

Die geestelijke en lichamelijke kwaaltjes herken ik wel! Ineens kun je last krijgen van stemmingswisselingen en sombere buien waar je voorheen nooit geen last van had. Je herkent jezelf soms niet meer. Wat te denken van de lichamelijke ongemakken zoals bijvoorbeeld opvliegers, gewichtstoename, droge schede, gezwollen borsten, transpireren, vermoeidheid, hoofdpijn, lusteloosheid, slaapproblemen, urineweginfecties, onrustige benen of een onregelmatige hartslag.

Hoe kan dat toch allemaal gebeuren? Je eierstokken produceren in de overgang steeds minder vrouwelijke hormonen, zgn. oestrogeen en progesteron. Door die hormonale veranderingen komen er veranderingen in je lichaam en daar kun je menopauze klachten van krijgen. Doordat de eierstokken minder vrouwelijke hormonen produceren kan dit ook het proces van botontkalking of osteoporose versnellen.

Klinkt allemaal niet zo leuk, maar wat kan je er dan aan doen? Zorg in ieder geval voor regelmatige lichaamsbeweging en gezonde volwaardige voeding. Eet voldoende fruit en groenten. (Juice Plus+) Drink zo’n 1 ½ liter water per dag en drink niet te veel alcohol en koffie. Denk ook eens aan yoga en meditatie. Verder kun je kiezen voor een klassieke remedie met medicijnen, een hormonenbehandeling.

Oké, maar ik kies graag voor een natuurlijke behandeling van de menopauze. Die mogelijkheid is er wel degelijk. Mevrouw Magonet, de grondlegster van Société Provençale d’Aromatherapie, stelde in 1984 haar aromatherapie producten beschikbaar voor een groter publiek. Daarvoor werkte ze op kleinere schaal in de kliniek waar zij als gynaecoloog werkzaam was met aromaTHERAPIE. Zij heeft de zgn. Traitement Terrain (TT) ontwikkeld, het hart van de S.P.A.-aromatherapie. Dat zijn mengsels van 100% etherische oliën die direct werken aan de oorzaak van een probleem. Ze brengen balans en werken ondersteunend. Dat kan bij een huidprobleem zijn, maar ook bij een gezondheidsklacht.

Heel mooi, maar wat heeft Mevrouw Magonet dan ontwikkeld voor de Menopauze? Je begrijpt natuurlijk wel dat Mevrouw Magonet als gynaecologe in haar praktijk veel ervaring opgedaan heeft met vrouwen in de menopauze. Dus ja, wat is dan haar paradepaardje? De Traitement Terrain (TT12) Menopauze! Eigenlijk is de naam van deze TT ‘evenwicht brengen in het hormonaal systeem’. Kosten van de TT12 Menopauze, flesje van 15 ml, is 46,60.

Wat is dan het verschil met de klassieke hormoontherapie? Klassieke hormoontherapie vult aan wat hormoonklieren te weinig doen. Maar TT12 Menopauze brengt evenwicht in de hormoonhuishouding. Dat wil zeggen dat ze klieren stimuleert die te passief werken, of te actieve klieren matigt in hun werking. Kortom: meer evenwicht en balans. Het brengt nooit het hormonaal stelsel uit evenwicht, wat in feite klassieke hormoonmedicatie wel doet.

Wat mag ik dan verwachten van TT12 Menopauze? Doordat er meer evenwicht en balans komt in je hormonenhuishouding heb je veel minder of helemaal geen last meer van al die lichamelijke en geestelijke kwaaltjes zoals ik hierboven omschreven heb. En…….je gaat gewoon door de Menopauze heen, blokkeert niet het natuurlijke proces, alleen de ‘pieken en dalen’ worden eruit gehaald. Mooi toch!

Kies jij ook voor een natuurlijke behandeling van je Menopauze klachten? Voor meer info: Studio Marianne contact

Puur natuurlijk door de Menopauze………….kan dat dan?! Jazeker wel!