Nieuws

04
dec

Hatsjoe! Zo verkouden en dan ook nog griep, brrrr.

Verkoudheid en griep zijn virusinfecties, deze zijn goed te bestrijden met etherische oliën in tegenstelling tot antibiotica die alleen bacteriën aanpakt. Een etherische olie heeft invloed op de leefomgeving, het duurt dus wat langer voordat men effect bemerkt, maar het effect is wel langdurig en meestal definitief. 

Wat doen de etherische oliën dan?

Zij werken antiseptisch, verhinderen verdere groei en doden de micro-organismen. Ze zorgen er dus voor dat bacteriën, gisten, schimmels en virussen zich niet kunnen vermenigvuldigen, maar doden ze ook. https://studiomarianne.nl/traitement-terrain-tt/ Ze werken in op de leefomgeving van het micro-organisme. Hierdoor herstelt het natuurlijk evenwicht tussen alle micro-organismen. Dit in tegenstelling tot antibiotica, die doodt rechtstreeks de bacterie. Maar hélaas nooit 100% van alles die de infectie veroorzaken. Hierdoor ontwikkelen de overgebleven bacteriën de mogelijkheid om een resistentie te ontwikkelen tegen antibiotica. De etherische oliën blijven in ontwikkeling door o.a. oxidatie en vormen zo steeds nieuwe chemische bestanddelen, waardoor resistentie van virussen, bacteriën en schimmels niet mogelijk is.

Bijvoorbeeld: de behandeling van griep of verkoudheid (beiden virusinfecties) met etherische oliën voorkomt dat ze veranderen in een bronchitis of sinusitis (twee bacteriële aandoeningen).

Let op: gebruik nooit zonder professionele begeleiding etherische oliën! Stop nooit zomaar een medische behandeling.