Nieuws

21
feb

VERSCHIL TUSSEN COSMETICA EN AROMATHERAPIE HUIDVERZORGING

Als nieuwe klanten bij mij in de praktijk komen krijg ik steevast de vraag ‘wat is precies het verschil tussen cosmetica en aromatherapie huidverzorging?’ Logische vraag, want aan de buitenkant van een potje crème of bijvoorbeeld een reinigingsproduct zie je geen verschil. Maar in de binnenkant zit er wél een groot verschil. Hoe dat in mekaar zit ga ik je hier uitleggen.

Klassieke cosmetica

Klassieke cosmetica is vrijwel altijd gebaseerd op water en minerale oliën. Dit maakt vaak al 80% uit van het product. Om water en olie te kunnen mengen moet er een emulgator bij en om het product goed te houden wordt ook nog een stabilisator toegevoegd. Conclusie: er blijft nog nauwelijks ruimte over om werkstoffen die iets voor je huid doen toe te voegen.

Waarom worden minerale oliën in cosmetica gebruikt?

Minerale oliën komen van de aardolie industrie. Eigenlijk een restproduct. Ze bevatten vaak additieven en zijn biologisch slecht afbreekbaar. Bij lekkage van minerale oliën op de bodem bestaat het gevaar van bodemverontreiniging.

Waarom worden die oliën in cosmetica gebruikt? Omdat minerale oliën goedkoop zijn!

Hoe herken je minerale oliën in jouw verzorgingsproduct?

Kun je dat zien aan de prijs? Nou, dus niet. Cosmetica kan goedkoop en ook héél duur zijn. Hangt af van mooie verpakkingen, slimme reclamecampagnes etc. Kijk altijd naar de samenstelling van je product. Op het etiket moeten de ingrediënten vermeld staan en als daar bijvoorbeeld petroleum, petroleum distillatis, paraffinum liquidum, lanolin, lanoline op staat heb je te maken met minerale oliën.

Nadelen van minerale oliën op de huid

Minerale oliën vormen een film over de huid, verstopt de poriën en blokkeert de vochthuishouding en de zuurstofcirculatie van de huid. Bovendien trekt minerale olie vuil aan dat blijft plakken op deze vette substantie. De huid droogt niet alleen uit, maar vervuilt tevens en kan daardoor mee-eters en acné ontwikkelen. Langdurig en veelvuldig gebruik van minerale olie lost het natuurlijk huidvet op waardoor de huid nog meer uitdroogt. Dit leidt onherroepelijk tot paraffineverslaving. Dit zie je veelvuldig bij gebruik van lippenbalsem. Je blijft smeren. (misschien is dat wel de bedoeling?)

COSMETICAFABRIKANTEN ZEGGEN DAT MINERALE OLIËN JUIST VOCHT VASTHOUDEN IN DE HUID.

Dat klopt!

Maarrrr………………..

MINERALE OLIËN LATEN ER NIETS UIT, MAAR ÓÓK NIETS IN!

Aromatherapie huidverzorging

De producten van Société Provençale d’Aromatherapie (S.P.A.) zijn 100% natuurlijk van biologische kwaliteit en bevatten alleen maar ingrediënten die voor de huid van nut zijn. Dit kunnen plantaardige oliën zijn, plantenboters, extracten, tincturen, etherische oliën etc. In de producten van S.P.A. zitten etherische oliën van 100% natuurlijke oorsprong en hebben het vermogen om alle huidlagen te passeren. Er zijn géén toevoegingen van chemische middelen zoals emulgatoren en stabilisatoren, kleurstoffen, parfumstoffen, alcoholen of lanoline. Je product bestaat uit dat wat de natuur ons te bieden heeft.

Wat is nu het verschil tussen klassieke cosmetica en aromatherapie huidverzorging?

Klassieke cosmetica blijft op de opperhuid liggen. De huidverzorging van S.P.A. verzorgt niet alleen je opperhuid, want door de werking van de etherische oliën die door alle huidlagen dringen kom je ook bij de oorsprong van de voeding van de huid, t.w. de bloedvaten. Met als resultaat een product die ook werkelijk van invloed is op de conditie van de huid.

Wil je je huid dus goed kunnen voeden/verzorgen dan zul je een verzorgingsproduct moeten gebruiken die plantaardig is en tevens etherische oliën bevat van 100% natuurlijke oorsprong omdat die het vermogen hebben om alle huidlagen te passeren.

Betaal jij voor een mooie verpakking en slimme reclamecampagnes of kies jij voor een eerlijk huidverzorgingsproduct dat ook écht wat voor je doet?