Zon Société Provençale d’Aromatherapie

Zon

Unieke zonproducten Société Provençale d’Aromatherapie: activeren van pigmentcellen!

Positieve effecten

UV-licht zorgt ervoor dat het lichaam vitamine D aanmaakt. Dit is belangrijk voor een goede opname van calcium en fosfor uit de voeding voor stevige botten en tanden. Een half uur zonlicht per dag is al voldoende. Onder invloed van UV-licht wordt endorfine aangemaakt. Dit geeft een gevoel van geluk en je krijgt er een goed humeur van.

Bescherming

De huid moet beschermd worden tegen de negatieve effecten van de zon. Van nature doet hij dat door zich te verdikken en bruin te worden. Het pigment zorgt ervoor dat er geen verbranding optreedt. De zonproducten van Société Provençale d’Aromatherapie zijn gebaseerd op dit principe.

Samenstelling

De zonproducten zijn samengesteld uit bijenwas, plantextracten, plantaardige- en etherische oliën. De etherische oliën hebben het vermogen om door alle huidlagen heen te dringen van waaruit zij de pigmentcellen activeren. In tegenstelling tot klassieke zonneproducten maak je dus gebruik van je eigen beschermingssysteem. Alle producten werken intensief verzorgend tegen uitdroging en gaan huidveroudering tegen. Ze zijn volledig natuurlijk, zonder chemische toevoegingen (filters) of minerale oliën en effectief tegen schimmels en gisten.

Zonneproducten

  • zonne-olie blanke, gevoelige huid
  • zonne-olie bruine huid
  • zonnecrème gezicht
  • verzorging zonnebrand
  • hydraterende gel na het zonnen gezicht
  • badolie sneller bruin
  • zonnecrème lichaam

Bruin je moeilijk of heb je zelfs een zonne-allergie?

Zonne-allergie is een vervelend probleem. Het is een abnormale reactie van de huid op zonlicht. Het is van belang om eerst vast te stellen of het om een ‘echte’ zonne-allergie gaat, of dat de huid reageert op synthetische filters of parfumstoffen. Volledig voorkomen van een zonne-allergie is alleen mogelijk door totaal uit de zon te blijven. Maar met specifieke S.P.A. producten is het mogelijk om er minder last van te hebben. Je start dan met behandelingen en producten al vroeg in het voorjaar.

De etherische oliën dringen diep door tot in de bloedbaan, werken daardoor van binnenuit en pakken de oorzaak aan.